BLOG: OBCHODNÍ A MARKETINGOVÉ TRIKY A TIPY PRO KAŽDÉHO HOTELIÉRA

Zelené hotely nové generace

Aktivity podporující ochranu životního prostředí jsou v hotelu již několik let na denním pořádku. V čase, kdy ale čím dál častěji slýcháme hororové zprávy o konci světa a zániku naší planety, se každý musí zamyslet nad tím, jestli není vhodné udělat i něco nad rámec obvyklého třídění odpadů a šetrného zacházení s energiemi a vodou. Tzv. environmentaly-friendly chování...

Jak vyzrát na správu distribučních kanálů

Často některé z nás napadají myšlenky, že OTAs (online travel agents) jsou v první řadě vašimi úhlavními nepřáteli, ve skutečnosti jsou ale důležitým distribučním kanálem, který vám pomůže zaplnit hotelové pokoje a zvýšit vaši viditelnost na hotelovém trhu. Jak ale tyto, a v podstatě všechny ostatní, distribuční kanály spravovat tak, aby vám byly co nejvíce k užitku? The...

Novinky z branže > Menu na šest hodin, co pod stromeček a kuchyň na kolečkách

Menu na šest hodin Jestli už nevíte, jaké složení menu ve své restauraci nabízet či jak svou nabídku obohatit, nechte se inspirovat dánským šéfkuchařem Rasmem Munkem, který ve své kodaňské restauraci Alchemist nabízí 50chodové menu. Hosté si prý na něj mají vyhradit šest hodin svého času. Zážitek to nebude jen tak ledajaký, kromě jídla zde...

Novinky z branže > Pozor na dobrou pověst, pokuta za home sharing a Best Travel Ad 2018

Pozor na dobrou pověst O tom, jak rychle si můžete zničit dobrou pověst, by mohl povídat majitel pražské kavárny Café Café. Nedávno si sem na kávičku zašel bollywoodský herec a komik Vir Das se svými rodiči, bohužel se jim ani po několika pokusech nepodařilo si objednat, a tak odešli. Herec si však na Twitteru postěžoval,...

Jak na věrnost zákazníků

Budování pevné základny věrných a vracejících se hotelových hostů patří k jednomu z nejdůležitějších kroků na cestě za skutečným úspěchem. Nemusíme vám říkat, jak rozmazlení dnes zákazníci jsou – možnosti jsou jim servírovány na stříbrném podnose a konkurence je každým dnem ostražitější a nápaditější. Udržet si stávající hosty je úkol stejně důležitý jako získávat ty nové. Přečtěte...